Odlingskalkyl

 

Planerna för årets odling börjar ta form. Fördelningen mellan olika grödor är spikad, en lång lista med 97 olika sorter finns framme. Odlingsmarken är uppdelad i trettioåtta områden om vardera 35 kvadratmeter och varje område har fått en gröda eller grupp av grödor tilldelad. Så här kommer det bli:

odlingsplan

Siffrorna anger kvadratmeter. Klicka på bilden för en lite större version.

3 reaktioner på ”Odlingskalkyl

  1. Intressant. Din fördelning av kålväxterna gör mig nyfiken – hur kommer det sig att du ska ha mer majrova än kålrot? Och mer kålrabbi än bladkålsvarianter resp broccoli? Den stora mängden morötter gör att jag gissar att du har tillgång till jordkällare (kommer inte ihåg om du skrivit om det tidigare) men håller majrova bättre än kålrot? Eller gör du något annat av den (kopplat till förra inlägget om att odla sådant man äter upp)? Jag befinner mig i Överrödå med mina försök och det är jättekul att ha någon med ungefär samma förutsättningar att läsa om!

    1. Kul med läsare som läser noggrant! Mängden majrova beror på att jag odlat majrova med framgång tidigare och även sålt en del. Kålrot har jag inte odlat tidigare så jag börjar lite försiktigt. Kålrot kan säkert lagras bättre men majrovan Snöboll klarar sig hyfsat. Vi tänker sälja lite drygt hälften av morötterna och vi är två familjer, så det blir kanske 50 kilo var. Det förvarar vi i matkällaren.

      Kul med “grannar”!

  2. Aha, nya grödor… Vi har tung lerjord så rötter öht har gått ganska dåligt här hittills, överjordsväxter bättre. Majs tycks ha ganska starka rötter som växer som fingrar rakt ner så jag tänkte sätta ut det på nya områden och se ifall de snabbare hjälper till att sudda ut gränsen mellan lerjord och “limpa”. Har grävt och grepat flera säsonger men gav upp och skaffade jordfräs men inte ens den orkar med partier som jag inte grepat upp före (inte ens när det legat kompost ovanpå), så jag satsar på växter som kan göra jobbet åt mig i år :-). Förresten öppnade jag min första pumpapickles igår för att ha i kålsallad och den var inte tokig alls, så nu har jag åtminstone ett vettigt användningsområde för pumpa!

Kommentarer inaktiverade.