när tiden går fort

 

– Så här fina tomater har jag aldrig någonsin lyckats dra upp förut, utbrast jag när vi planterade om i växthuset. Men då skrattade sällskapet åt mig. Trots allt är det bara två år sedan jag drog upp min första ömkliga tomatplantor och de tyckte jag drog lite för stora växlar på bara tre års erfarenhet. Och de hade de väl rätt i. Det är lätt att glömma hur mycket som har hänt sedan dess. Jag har lärt mig mycket, prövat allt möjligt, lyckats med somligt och misslyckats med annat. Då, våren 2012, visste jag inte mycket om växthusodling. Jag satte ut plantorna (de som jag inte glömt vattna, alltså) så tidigt att hälften frös ihjäl. Några försökte jag av oklara skäl odla upp och ned. I slutet av augusti lyckades några tomater rodna lite innan frost tog dem. Förra året gick det betydligt bättre och i år är plantorna, som sagt, fantastiskt fina.

IMG_7452