Att öppna en låda

Jag har redan berättat lite om mina odlingslådor, men då skrev jag inte så mycket om konstruktionen.

Lådorna är 1 x 3 meter stora. Över dem har jag böjt tre 16mm VP-rör (10kr/st på Byggmax) som jag sågat av så de är ungefär 2,6m långa Plasten som täcker lådorna är enkel byggplast. Den används i vanliga fall som ångspärr i ytterväggar och kostar ungefär 5kr/m2.Plastens båda långsidor lindar jag upp på en träribba (jag hade lockläkt liggande) och häftar fast plasten. De två ändarna av ribborna fästs i lådan med en hävarm.

Förvirrat? En bild kan nog räta ut frågetecknen.

På det här sättet kan lådorna öppnas längs båda långsidorna och plasten ligger kvar även efter ett ordentligt blåsväder.

3 reaktioner på ”Att öppna en låda

  1. Underbar konstruktion!!
    Bor själv i lgh och har nyligen skaffat mig en liten kolonistuga där jag odlar grönsaker. Drömmer om hus på landet och odling i lite större skala och håller på att läsa igenom din blogg från slut till början! 🙂

  2. Finns det nån anledning till att du inte byggt dom med 1 hävarm som går hela vägen runt (180°) så man kan öppna upp helt?

    1. Ja, du tog dig verkligen till begynnelsen. Nu var det ju ett tag sen jag byggde dem men jag tror syftet var att komma åt grödorna från båda sidorna.

Kommentarer inaktiverade.