Satt sin första potatis. I sand.

Igår snöade det. Idag åter sol. Vi gav oss på sandlådan. I ena ändan satte vi fyra potatisar. De har legat inne på groning en dryg månad. Då var det för tidigt och jag hittade ingen utsädespotatis att köpa. Istället blev det en plastpåse “delikatesspotatis” från ICA. Förhoppningsvis är det någon tidig sort.  Made in Israel. Ibland träffar även den mest välviljande hållbarhetskämp fel. Grodde gjorde de hur som helst.

Under de kommande veckorna tänker jag upprepa detta för att hitta en bra tidpunkt för sättning.

Sedan kastade vi oss över frösådden. Med risk för att allt fryser bort såddes morötter, rädisor, sallat och vintersallat. Jag prövade både att så direkt i sanden och att, som Nils Åkerstedt rekommenderar i en jordsträng.

Förra hösten fyllde jag åtta stora sopsäckar med gräsklipp. De har legat under en pressenig i vinter och nu var det dags att ta fram dem. Mellan raderna lade jag ut en ordentlig grässträng. När sådden börjat sticka upp skall jag lägga på mer men nu  vill jag inte riskera att raden täcks. När gräset bryts ned kommer det tillföra näring till växterna samtidigt som det hjälper till att bevara fukten i sanden.

Till sist lade jag på dubbla lager fiberduk och hoppas nu på det bästa.