Jag är djupt fascinerad av vintersquashen. Stora, färgglada, frukter och dom håller riktigt länge. I februari förra året åt vi en gryta på vintersquash som jag förvarat på en hylla i köket. Ingen frys, ingen ättika, inget E-nummer.
Nu är frosten på väg och igår skördade vi frukterna i växthuset. Nu ska de få ligga framme och sprida ögonglädje många månader framöver. Dom stora vita är Blue Hubbard, bakom dem skymtar Kroshka och i förgrunden Gold Nugget och Golden Hubbard.
Odlar du dem bara i växthus eller på friland också? Mitt första försök på friland ifjol var inte så lyckat här i zon 6 i Norrbotten.
Jag har odlat dem både i växthus och på friland. Förra året blev skörden i växthuset riktigt usel. Det berodde troligen på dålig pollinering. I år har jag handpollinerat och fått mycket bättre skörd i växthuset än på friland. Jag odlar dem under tomaterna så de tar inte så mycket “extra” plats.