kornskörd modell mindre

 

IMG_5395

 

Förra veckan började jag skörda kornet. Jag försökte först slå med lie men utan krak gick det verkligen inget vidare och kornet lade sig inte alls i de fina kärvvänliga högar jag tänkt mig. Det slutade istället med att jag kröp omkring på alla fyra och drog av halmen med handen. Det gick men det gick inte fort. Dessutom resulterade det i att en hel del jord och rötter följde med upp. Som man framgår av nedanstående bild är nöden alla uppfinningars moder.

IMG_5403

En häcksax fick jämna till rensa jorden. Nu ligger kärvarna i vedboden på tork.

IMG_5813

2 reaktioner på ”kornskörd modell mindre

  1. Idag fick jag låna ett gammalt krak till lien – alltså ett litet segel som föser säden framför lien så att den lägger sig mer lättbundet. Tekniken är ganska annorlunda när man slår säd mot när man slår hö. Till exempel slår man så att det slagna lägger sig mot det oslagna…

Kommentarer inaktiverade.