Storskalig matlagning

Jag är betydligt mer intresserad av att odla mat än att laga mat. Visst kan det vara kul någon gång att råka laga något gott men oftast är det ett jävla tjat. Att odla trettio kilo morötter är lätt i jämförelse med att tillaga dem. Men idag skedde ett genombrott. Tillsammans med några vänner ordnade vi storkok och nu är kylen fylld med infryst köttfärssås och renskav. Det blir så mycket roligare när matlagningen är ett festligt projekt istället för en vardaglig nödvändighet. Grönsakerna kom från min skörd, nötfärsen var ekologisk från grannbyn och renen – den kom från fjällen. Kostnad: knappt femton kronor per måltid.

Rationellt och storskaligt – det är min melodi!

5 reaktioner på ”Storskalig matlagning

 1. Skriver inte ofta kommentarer men uppskattar mycket att läsa dina texter.

  Storkok är toppen, här hos oss är det oftast vegetarisk ärtsoppa och älgkallopps kryddad med ansjovis som görs i stora grytan.

  Gott år på er
  Mats

 2. Hej.

  Jag blir glad att höra att du tycker om vad jag skriver!

  Till nästa månads storkok hoppas jag kunna ta med mig älgkött.

 3. Bra idé. En bakdag och en matlagningsdag i månaden borde räcka. Om man dessutom kunde handla två gånger i månaden istället för tjugo så..

  1. En riktig självförsörjare borde det väl inte behöva handla mer än salt, krut och socker en gång om året?

   Skämt åsido: ja, det är en förträfflig idé.

 4. Vi bor en bit från arbete och skola, så i kombination med kvällsaltivitetr kommer vi sällan hem före halv 7 på kvällarna. Då vill man inte ställa sig och tillaga nåt avancerat. Här blir det därför bara storkok och frysa ner i familjeportioner!

Kommentarer inaktiverade.