plast med posten

 

Idag fick jag två paket med posten. Båda från utlandet och båda innehållandes plastpryttlar.

Det första var en såmaskin av märket Saalet. Den tillverkas i Danmark. Den ger ett ganska rangligt första intryck men det var Eliot Coleman som rekommenderade den i någon av sina böcker så jag har goda förhoppningar att den ska fungera. Billig var den i alla fall – drygt två hundra kronor.

IMG_5320

Det andra paketet kom från USA och innehöll fyra automatiska vattenkoppar till hönsen. Sen flocken mer än fördubblades för några månader sedan har det varit ett elände att hålla dem med vatten. Så fort jag hittat en åttamillimetersslang som passar till kopparna blir det förhoppningsvis bättre ordning och mindre spill. Inspiration fick jag från Laurins gård.

IMG_5321

6 reaktioner på ”plast med posten

  1. Berätta gärna hur det där med vattenkopparna fungerar för dig. Jag har inget indraget vatten i gamla garaget där hönsorna bor, så det skulle bara fungera på sommarhalvåret, men det vore kanske ändå värt att slippa kånka vatten.

  2. Vi har också bara vintervatten. Planen är att ha en stor tank (typ 100 liter) som man kan fylla ganska sällan. Så länge det inte är skitkallt borde det gå att fylla med slang.

  3. Hur verkar såmaskinen? En snabb titt på länken visar en snygg rad i perfekt jord, vi andra som har lerig jord med mycket organiskt material i mer eller mindre färdigt nedbrutet skick, fungerar den i det, tror du? Hade varit perfekt att slippa så 500 morotsfrön för hand!

  4. Jag såg den, det verkar också vara en gångbar lösning. Jag ser dock framför mig hur mina morotsfrön fastnar i hålen därför att det är för mycket “borrspår”… men så illa ska det väl inte behöva bli :-).

    1. Det oroade jag mig också för – innan jag prövade. Ibland hade rödbetsfrön en liten tendens att fastna men med dem brukade jag knacka lite lätt på såpinnen med en sten så jag var säker på att alla frön ramlat ur innan jag lyfte upp den ur jorden.

Kommentarer inaktiverade.