man tager vad man haver

 

IMG_8636

 

Förra året var korovan en av de lite mer ovanliga inslagen i gårdsbutiken. Den hittar man inte direkt i ICA MAXIs grönsaksdisk och utsäde går inte heller att köpa från fröfirmorna. För två år sedan fick jag lite frön från en bekant i Bjurholm som jag sådde. När hösten kom flyttade jag ner rovorna i jordkällaren. Där fick de ligga och vila i en hink med sand till förra våren då jag planterade ut dem igen. Nu, under sitt andra levnadsår, blommade de. Baljorna plockade jag in och la i en hink under trappen. Idag passade jag på att tröska dem. Jag saknar fortfarande ett såll som är tillräckligt finmaskigt för att få bort det sista böset.

 

IMG_8635

En reaktion på ”man tager vad man haver

  1. Om böset är lättare än fröna kan man använda sig av luft genom att hälla blandningen mellan två byttor samtidigt som man blåser eller använder sig av fläkt på blandningen när den är i luften mellan kärlen. Blir skitigt där böset flyger iväg så inget inomhusarbete :-).

Kommentarer inaktiverade.