känner jag någon Chilidoktor?

IMG_0113

 

Vad är det för fel på den här chiliplantan? Den är liksom knottrig på undersidan. Skrapar man med nageln faller skrovlet av. I övrigt verkar den kry. Någon som vet?

7 reaktioner på ”känner jag någon Chilidoktor?

 1. Hej! Kan det vara så att jorden är för fuktig och natt temperaturen låg? Då blir det högt rottryck som pressar vatten till bladen så cellerna spricker. Har ofta sett det i mina tomatplantor i första början av uppdrivningen. Lycka till med odlingen.
  Mvh. Helena

 2. Ser precis ut som mina gurkor som jag glömde ute igår när temperaturen sjönk under 10 grader. Köldskada skulle jag tro.

 3. Stressskada efter omplantering… det kommer att ge sig! Risken för ödem finns just nu under tältduken där ljuset inte motsvarar plantans drivkraft, dvs fixar vattentransport. Under duken kan luftfuktigheten bli hög – så avdunstar inte bladen tillräckligt och det tränger ut. Chily vill ha torr ‘mexikansk’ värme

 4. Hej! Jag har en fråga angående fröer. Vilka fröer är bra fröer? Fungerar granngårdens t.ex.? Eller köper du från någon specifik hemsida för att vara säker på att de inte är manipulerade osv.

  Tacksam för svar!

  1. Det finns olika sätt som frön kan vara manipulerade på och alla behöver inte innebära problem. Betat utsäde undviker vi men pelleterat frö kan underlätta sådden utan att det innebär några risker för människa eller natur.

   Frön från granngården fungerar men det blir ofta lite slumpmässigt vilka sorter man får. Passar de din växtzon t.ex? Vi köper det mesta av vårt frö från Lindbloms frö. De har ett bra utbud och en informativ katalog/hemsida.

Kommentarer inaktiverade.