kallt och eländigt

Det är kallt och eländigt, snart är det juli och vi har inte börjat med vårbruket.

I år ska vi anlägga permanenta upphöjda bäddar. Marken plöjdes i höstas men det är ännu för blött för grannens stora traktor att ta sig ut med harven. Det gör att vi inte kunnat så något alls på friland än och troligen dröjer det minst en vecka till innan det är möjligt. Tack och lov har vi satsat på plantering snarare än sådd i år. Även sådant som vanligen sås direkt – t.ex. rödbetor – är sått i brätten. Vår förhoppning är att det ska underlätta ogräsrensningen.

IMG_0152

När bäddarna är färdiga ska jag dra den här, nyss färdigställda, markören över dem. Piggarna ska förhoppningsvis göra hål i bädden lagom att peta ner plantorna i. Om inte det fungerar får vi åtminstone en markering och så får vi använda planteringsröret i år igen.

3 reaktioner på ”kallt och eländigt

  1. Imponerande! Var kommer alla era ideer från? 🙂 Var hämtar ni inspiration till alla projekt? Böcker? Från förr via gamla knep?

  2. Jag gjorde hålen för mina pluggplantor med en typ stylta. Täljde till en stump av 45×120 så att det blev en knopp precis lika stor som pluggarna. Sen var det bara att stylta upp hålen och stoppa ner pluggarna. Satte 1000 plantor på ett par timmar.

Kommentarer inaktiverade.