Inflyttning

 

IMG_4966

Sommarens stora byggprojekt har varit hönshuset. Nu är det äntligen inflyttningsklart och i kväll bar vi över hönsen. Städorken i det gamla har varit ganska usel på sistone. Hönsen skulle ju ändå flytta “vilken dag som helst”. Nu är det rent och fräsht för en stund. Hönshuset är inrymt i en befintlig bod som vi isolerat med spån. Vi har reglat upp ett nytt golv, lagt en begagnad plastmatta på det och byggt ett vindsbjälklag. Väggarna är målade med linoljefärg för att hålla det lättstädat och för att liva upp lite. En glasvägg delar av hönsen från förrummet. Den är byggd av en ytterdörr vi fick från grannens ladugård när dom flyttade och några skåpsdörrar fyndade på auktion för några tior.

Golvytan är ungefär sju kvadratmeter. Följer man reglerna för ekologiska höns innebär det att vi kunde haft 45 hönor här inne. Vi nöjer oss nog med runt tjugo på vintern. På sommaren är det kanske lite fler innan vi ätit upp tuppkycklingarna.

IMG_4928  IMG_4993

4 reaktioner på ”Inflyttning

  1. Tyckte 45 lät trångt, ända tills jag kollade upp gränsen för konventionella kycklingar. Då får du ha 140 styckan i ditt fina hönshus, och de behöver inte ens få gå ut…Skrämmande :/

  2. Helsickes fint! Det finns inget (möjligen undantaget en smockfull matkällare) som gör mig gladare än ett rent hönshus. Hoppas de får leva lyckliga, trygga och rimligt prouktiva där i många år.

Kommentarer inaktiverade.