eltorkade tomater

 

 

IMG_5021

 

Det blir mycket tomater nu. Mångt mycket mer än vi kan äta. Som ett experiment har jag soltorkat  (nåja) dem i ugnen. Recepten säger att det borde ta några timmar men för mig handlar det snarare om dagar innan dom är ordentligt torra. Jag delar dem i halvor eller klyftor lite beroende på storlek och lägger dem på plåtar. In i ugnen på varmluftsläge och ungefär 60 grader. Så rör jag om ibland och byter plats på plåtarna. Jag torkar dem ganska hårt – betydligt mer än de mjuka soltorkade tomater man köper i plastpåse. Jag inbillar mig att de håller bättre så.

IMG_5008

 

Åtskilliga nätter senare:

IMG_5015

3 reaktioner på ”eltorkade tomater

  1. Har du provat konservering? Tar bara dryga timmen i ugnen och blir gott och användbart till soppor, såser och grytor. Dessutom hållbart, min sista burk från förra hösten ser fortfarande fin ut. I den är det blandade sorter, vitlök, timjan och en skvätt olivolja på toppen.

    1. Nej, det har jag inte prövat. Jag är lite allmänt nojig över konservering efter att jag förläste mig på Botolism. Men nu när jag googlat lite till verkar det som att tomter faktiskt ska vara okej om man bara ser till att det är tillräckligt surt. Det är ganska mycket rött ute i växthuset så det kanske är ett bra projekt för morgondagen.

Kommentarer inaktiverade.