inflyttning i husvagnen

IMG_8913

Nu har de första kycklingarna fått flytta in i vår nya hönsvagn. Det är en gammal husvagn. Inredningen har vi rivit ut och på golvet har vi lagt en plastmatta som även uppvikt en bit på väggen. Förra sommaren hade vi problem med kvalster. Därför har vi försökt minimera mängden trä i hönsens miljö. Särskilt “trä mot trä” har vi försökt undvika. Sittpinnarna är till exempel monterade på en metallställning.

IMG_8920

Under sittpinnarna ska vi ha en bajsuppsamlande presenning. Men än så länge är kycklingarna så små så vi har fällt upp sittdelen i taket. De 13 kycklingarna sitter och trycker i ett hörn och verkar inte vidare glada över att ha sluppit ur sina trånga burar.

 

IMG_8947

3 reaktioner på ”inflyttning i husvagnen

 1. Hej ! Undrar lite om detta hur ni driver lantbruket ihop?

  -Delar ni rakt av på grödor o kött till eget hushåll
  -Hur fördelar ni arbetet? Om en jobbar mer i landet får dennes familj mer av grödor eller betalt?
  -Hur håller man sams på ett bra sätt? Omröstningar?
  -Skulle ni plocka in fler familjer i det eller ….?
  Intressant och otroligt inspirerande att grannar går ihop så, men tänker att egna viljan gärna göre sig påmind, (bara i en liten vägförening märks ju det)

  1. Det var ingen lätt fråga – och den kanske förtjänar svar i ett lite längre inlägg. Tills dess får du hålla tillgodo med detta:
   – Vi pratar. Hela tiden. Vi är fånigt intresserade av vad vi håller på med, hur det påverkar oss och våra familjer. Är det något som skaver så – just det! – pratar vi om det. Det känns helt främmande att rösta om något – istället pratar vi tills vi är överens.
   – Åt var och en efter behov, av var och en efter förmåga. Vi håller ordning på arbetade timmar och fördelar vinsten i pengar efter det.
   – Det skulle vara ett väldigt stort steg att plocka in fler familjer. Däremot har vi ett ganska stort nätverk av människor som på olika sätt är delaktiga i vad vi håller på med.

   1. Det låter helt fantastiskt! Åt var ock en efter behov o förmåga…. osv

    Gärna ett inlägg om detta! Det är så mycket att alla ska sköta sitt jag, jag tänker med goda knep av de som har erfarenhet skulle fler våga slå sig samman, och kanske åstadkomma samma fina saker.

Kommentarer inaktiverade.