hönshusinnovation

 

 

 

Det finns inte någon motsättning mellan rationalitet och småskalighet. Det första är nästan en förutsättning för det sistnämnda.

Våra tjugo hönor behöver tillgång till vatten. Hittills har vi använt de vanliga vattenautomaterna i plast. De rymde fem liter och behövde fyllas på varje dag. Inte minst för allt vatten som for ut i spånet. Och de blev skitiga något obeskrivligt. Nu har de ett nytt, halvautomatiskt, vattensystem som fungerar mycket bättre. Grunden är två vattenkoppar jag köpt på ebay. De är förbundna med en tjugofemliters vattendunk.

IMG_6657

 

När hönsen dricker ur koppen petar de samtidigt på den gula spaken i koppens mitt och då fylls mer vatten på. Systemet har varit i drift några veckor och bortsett från några dagar när det frös har det fungerat utmärkt. Nu behöver vi bara fylla på vatten en gång i veckan och det håller sig mycket fräschare. Total kostnad: ungefär en hundralapp.

IMG_6666

 

2 reaktioner på ”hönshusinnovation

  1. Sparar detta fenomenala tips till kommande (inom snar framtid hoppas jag) hönsprojekt. Så rätt med rationella lösningar även för det småskaliga!

Kommentarer inaktiverade.