hönshusinnovation 2

 

 

Stärkt av framgångarna med hönsvattnet försökte jag lösa även foderfrågan. Fodret har serverats i automater som hängt från taket och som rymt drygt fem liter. Det har inneburit två problem. Dels har vi behövt fylla på dem stup i kvarten och dels har det spillts en hel del foder i spånet. Jag hoppas min nya foderautomat löser båda problemen:

IMG_6670

Automaten är ihopskruvad av plywood, stuprör, masonit, en glassburk och lite annat skrot jag hade liggande. Behållaren rymmer åtminstone femtio kilo och borde räcka minst en månad.

 

IMG_6673

4 reaktioner på ”hönshusinnovation 2

  1. Har du något lock i den stora behållaren? Blev lite sugen på att knåpa ihop något liknande (men mindre), fast mina höns flyger så rackarns mycket så om det inte är tätt upp till skulle de nog flyga upp och sätta sig i maten.

    1. Roligt med observanta läsare! Jodå, den har lock nu. Tänker att det är bra om fodret inte blir allt för dammigt innan det ska ätas. Och kanske kunde behållaren bli en fälla om någon flög ner men inte lyckades ta sig upp. Jag skulle nog också byggt den lite mindre om jag skulle göra om det nu.

  2. Jag har tänkt bygga en behållare som sitter på utsidan av höns-kätten men med “foderbordet” inne hos hönsen. Idealet hade varit att den rymmer en hel fodersäck så behövs ingen extra behållare men i mitt hönshus har jag rätt ordentliga problem i vinter med fukten som jag inte kommit tillrätta med, så jag är rädd att fodret hinner mögla innan det är uppätet. Har du tillskottsvärme eller hur har du kommit runt värme/fuktproblematiken?

    1. Jag funderade på något liknande först, med behållaren utanför men det blev för komplicerat. Till min stora förvåning har vi inte haft så stora problem med fukt. Vi har en element i förrummet med termostaten nedvriden på lägsta möjliga. Där ute står också en frysbox som ger lite värme.

Kommentarer inaktiverade.