Gårdsbutiken!

IMG_7983

Efter månader av planering, förkultivering, länstyrelsebyråkrati, inredning, städning, golvslipning, ogräsrensning och bevattning öppnade vi gårdsbutiken igår. Nu är jag trött men stolt över vad vi åstadkommit.  Våra grönsaker är läskande fina och vår gårdsbutik är mysig. 

IMG_7995

Nu ska vi fundera på vad som måste förbättras innan vi kör igen nästa lördag. Kanske ska vi bunta och sätta styckepris på fler grödor istället för kilopris som igår. Dels tror jag det blir lättare för kunderna att slippa multiplicera i huvudet för att räkna ut vad det kommer att kosta (hur stor bunt är ett kilo grönkål?) och tog det ganska lång tid att väga varje vara för sig.

9 reaktioner på ”Gårdsbutiken!

 1. Verkligen fint.
  Så himla kul med en ny grönsaksodlare i närheten.

  Jo gör knippen av morot, rödbeta, lök, grönkål osv
  du vet ett kilo grönkål är mycket.

  Värdera ert egna arbete bara!

  1. Tack!

   Det där med prissättningen (och därmed värderingen av det egna arbetet) är verkligen inte lätt. Jag tyckte vi saftade i ordentligt men många kunder tyckte att vi var för billiga… Det kommer nog ta ett tag innan vi hittat rätt nivå!

 2. Vad glad jag är att det blev av! Ser jättefint ut. Hoppas ni hade kul och träffade roligt folk också.

 3. Knippen är lätt att hålla koll på men det blir förstås en grannlaga uppgift att skapa likadana knippen. Tänk bara hur folk plockar runt bland jordgubbarna när de ska köpa litrar som inte vägs. Kan du inte göra ett inlägg om hur ni har tänkt butik kontra självplock när det gäller ekonomi, svinn, arbetsinsats mm. Butiken ser jättefin ut och jag önskar jag hade närmare till den! Men jag får nog i så fall starta en egen här i Boden…

  1. Ett sånt inlägg kan det säkert bli framöver. Men jag måste smälta intrycken från butiken lite först tror jag.

 4. Vilken fin butik! Önskar jag bodde i närheten. Att bunta kan nog vara en bra ide då det underlättar, samtidigt tycker jag det är finare när det ligger som det gör utan en massa plastpåsar etc. Men det kanske går bunta med bara snören?
  Svinn blir det ju alltid men jag tänker att det blir mindre/inget när man har en gårdsbutik så här? Jämfört med en ICA butik, eller?

  1. Ja, det är många små praktiska problem som ska lösas. Gummiband, snören eller plastpåsar? Vår odling och vår försäljning är ju väldigt småskalig. Det gör att vi kan anpassa hur mycket vi skördar till efterfrågan. Och blir det något över kanske vi kan sälja det till någon bekant? Eller i värsta fall äta upp läckerheterna själva…

 5. Hejsan Albin, jag kan ju lämna lite respons hur jag upplevde detta med sättet att plocka på sig via kilo vikt. Jag bryr mig inte så mycket om priset, jag tycker bra mat är värt mycket! Men en tanke jag hade var- vad sålde sämst? Tex har vi själva en köksträdgård & hade fullt med sockerärt i landet tex. Tänker att lättodlade grönsaker kanske fanns hemma hos de flesta…Om man åker till er nu denna tid så tror jag också man åker för att testa lite av varje som man inte odlat själv. I alla fall tänker jag att komma tillbaka om några veckor & bunkra upp med grönsaker från höstskörd, Jag tänker att man kanske “semesterhandlar” lite nu fortfarande i augusti. I syd hade vi stora skördehelgen på Öland under höstens ingång då fyllde man förråden! Tänker att många som jag själv åkte till er för att kolla utbudet, åker hem funderar vad man ska satsa på och sen återkommer.
  Allt såg oehört läckert ut då det låg framme som det gjorde, men kanske sockerärt och bönor o liknande kunde packas i papperspåsar o säljas på halvkilo. Det är ju ändå inte lönt att köpa mindre av det, även om man lever ensam.
  Det går ju också att sätta fasta priser på en “meny” tex: Kålpåse, 1 vitkål, 3 broccoli, 5 grönkål så en summa.
  Eller Rotpåse, 10 morötter, 5 majrovor, 1 kålrot, osv..
  Som på en resturang o ha ett fast pris på olika kominationer av påsar.

  Vet inte om detta blev några bra ideér tänker ju mest hur jag skulle handla. Tror jag hade sagt till barnen: Vi ska ha en kålpåse, två rotpåsar osv…:-)

  Än en gång, som jag skrev -Ni gör det sååå bra, fantastiskt!!!

  1. Tack för att du tog dig till att berätta om hur du upplevde butiken. Det är jättevärdefull för oss! Och det bekräftar nog lite vad vi själva kommit fram till. Påsar av något slag har vi absolut funderat på.

   Välkommen tillbaka. Se bara till att presentera dig så jag lyckas koppla ihop namn med ansikte…

Kommentarer inaktiverade.