Direktsådden

 

 

 

 

 

IMG_7300

 

Förra helgen blev vi nästan färdiga med direktsådden. spenat, morötter, kålrabbi, ärtor, bondbönor, korova, majrova, kålrot har fått fröna i jorden. Rödbetorna väntar vi ytterligare en vecka med och efter midsommar sår vi en ny omgång av de snabba kulturerna. För sådden använde vi en enkel och billig såmaskin från danmark. Den fungerade hyfsat men nästa år köper vi nog en lite rejälare maskin. Korova hade vi lite ont om frön till så den sådde vi för hand. Att så små svarta kålfrön i ojämn jord är ungefär som att leta efter en nål i en höstack.

IMG_7378

IMG_7371

Kål och morötter täckte vi direkt med fiberduk. För att förankra duken använder vi sandsäckar. Tidigare år har jag använt stenar och brädor men när det blåser är det stor risk att de river sönder duken.

IMG_7334

4 reaktioner på ”Direktsådden

  1. I år la vi också på fiberduk. Det ser ut att fungera bra! Våra land är inte så stora, så här blev det handsådd. Såg tipset att man kan blanda fröna med mjöl (så blir de vita och något lättare att se/så).

  2. Hej! Vilken fin blogg ni har! Jag ville bara säga att hemma hos oss, när jag var barn, hade vi långa och tunga träplankor för att förankra duken. Gick mycket snabbt att ställa på plats och bara några enstaka plankor behövdes flyttas om vi ville vika bort duken.

    1. Tack! Jag har prövat brädor förut men jag tycker att de hade en förmåga att riva sönder fiberduken. Eller var det ett kålnät ni hade?

Kommentarer inaktiverade.