väderomslagsbakslag

Igår snöade det. Igen. Det känns skönt att jag fick grävt klart det ena frilandet så jag har tid att skotta snö idag.

Ute gällde det att rädda vad som räddas kunde. Det ogrävda frilandet, som hunnit torka upp, fick en pressenning över sig för att inte bli genomblött och ogrävbart igen. Sandlådan fick en plywoodskiva överst när det snöade som värst. Det tycks faktiskt som om både sallat, rädisorna och majrova klartat sig.

Något annat utomhusarbete var inte att tänka på. Kvällen ägnades istället åt att plantera om tomatplantorna. De har stått kökets söderfönster och verkar trivas fint. Några av dem fick väl små krukor vid fösta omplanteringen (dom började sitt liv i tvåtumms jordkuber).

När jag ändå släpat in en massa jord i köket passade jag på att så vintersquash och gurka i krukor.  Kål, spenat och persilja hamnade jordkuber. Jag har varit lite besviken på resultatet av förkultiveringen, och misstänker att det har med jordblandningen jag använder. Jag har förut lite föraktfullt skrivit om recept på jordkubsjord. Men man är väl inte sämre att man kan ändra sig.

Appropå ändra sig. Resten av kvällen ägnade jag åt att planera sådden. Det är märkligt att jag funderat på årets odling ända sedan förra sommaren, men fortfarande i maj flyttar runt rädisor, kålrabbi och potatis som i ett olöst femtonspel.

4 reaktioner på ”väderomslagsbakslag

 1. Det skulle ju kunna ha med ölen att göra 😉

  Själv har jag ställt ut tomatplantorna utan risk för snö. Dock håller de på att blåsa sönder här på kullen, så det blir till att klura på något som tar vind bättre än en häck av tujor…

  1. Vankelmodet finns där, folköl eller inte.

   I ren protest har jag satt upp hängmattan idag.

 2. Hej! Bra blogg! Mycket inspirerande!
  Hur gör du jordkuberna? det är ju dags att sätta pörjo!

  1. Jag pressar dem med ett stansverktyg. Det kan du köpa från lyckliga fåret http://www.lyckliga.nu/

   Själv har jag frångått jordkuber och kör helt på brätten. Lättare att hantera och jag tycker plantorna blir finare.

Kommentarer inaktiverade.