Tid för vitlök. Hög tid.

Förra helgen fick jag vitlöken i jorden. I går kom fösta snön.

Jag satte två sorter, Sprint och Therador. Förra året prövade jag Termidrom men den gav betydligt sämre resultat än Sprint. Therador blir en ny erfarenhet. “Tidig” och “stor” skriver Törnvik Frö i katalogen.

Två odlingsmetoder prövade jag. Dels den konventionella med klyftorna satta i jord på friland. Dels tryckte jag ner dem i täckodlingen där squashen stått i sommar. Vad som går bäst ska jag rapportera nästa sommar.

En reaktion på ”Tid för vitlök. Hög tid.

  1. hej. kul att läsa om vitlöksodling så pass långt norrut. själv odlar jag i skåne.

    tills nästa år hade jag i dina kläder försökt på tag på ryska, sibiriska sorter av vitlök sk hardnecks. sprint är ett bra val.
    de franska sorterna thermidorome osv är bra vitlök men i vårt skiftande klimat trivs de inte riktigt.
    lycka till.

Kommentarer inaktiverade.