succé!

IMG_9044

 

Idag var det äntligen dags att montera upp plasten på växthuset. Vi har förberett, planerat och oroat oss. Och så från ena stunden till den andra övergick det strandade valskelettet till ett pampigt rum. Småkylig västerbottensvår övergick i tropisk värme på några sekunder.

IMG_9049

Vi hade lyckats samla ihop en hel drös grannar och oräkneliga stegar. Och det var tur för det var ganska klurigt att lyfta upp plasten till nocken, sträcka och skruva utan att det blev allt för skrynkligt.

 

IMG_9051

Plasten är fäst mot en träribba ungefär en meter över marken på vardera sidan. Vi har valt den lösningen framför den enklare – att fästa nere vid marken av två skäl. Dels kan vi byta ut den nedre delen av plasten om den skadas av redskap eller snöskottning. Dels har vi möjlighet att i efterhand bygga vädring längs långsidorna.

IMG_9073

 

 

IMG_9067

8 reaktioner på ”succé!

  1. Hur gick det? Köpte ni ny plast, eller skarvade ni? Tänker på tidigare inlägg. Grattis till fint växthus! Ser fram emot att följa era odlingar! Vi har börjat så på friland, men så är detta Skåne! (/utflyttad Norrbottning)

  2. Sista bilden är ju helt underbar !!!:-)
    Sååååå roligt för er alla att ni är klara, LYCKA TILL!

  3. Det ser proffsigt ut! Killar som hänger i taket! Ni gjorde helt rätt, att ha skarven nertill ger även möjlighet att lufta – för blir det varmt på sommaren så räcker inte öppna gavlarna.

    1. Javisst ser de proffsiga ut! Jag tänkte att det var praktiskt att ha dem hängande där när vi ska skörda tomater.

  4. Stiligt! Får lite expansionsplaner när jag ser ert växthus. Har insett att man nästan alltid behöver större. Det är bara början av maj och mitt växthus är redan fullt av tomater och chili. Kommer att behöva hitta fodervärdar till ett hundratal plantor,

    1. Här har tillväxten varit exponentiellt de senaste fem åren. Med en fortsatt årlig fördubbling kommer jag på ett decennium eller så lagt hela Västerbotten under mig.

Kommentarer inaktiverade.