storskörden

IMG_8129

Nu har vi stängt butiken och på allvar börjat fylla våra egna förråd. Eftersom det fortfarande är lite varmt i matkällaren skulle jag helst skulle jag haft kvar rotsakerna i landet ett tag till. Men vi vill hinna gödsla och jordbearbeta innan höstregnen sätter på allvar och då kan  grönsakerna förstås inte vara kvar där. Det ska bli spännande att se vad som tar slut för tidigt och vad vi har för mycket av. Åttio kilo kålrötter ligger prydligt staplade i plastbackar med sopsäckar runt. Jag gissar att vi kommer ha svårt att äta upp dem allihop.

5 reaktioner på ”storskörden

 1. Wow, vilken skörd!Vilken sorts sopsäckar tar ni runt, plast eller papp? Funderar på hur jag själv ska göra. Vi lyckades förvara äpplen ända fram till mars detta året, i vår matkällare. Det hade nog gått ännu bättre med plastsäck runt (eller papp). I år blir äppelskörden väldigt skral.

  Tips till kålrötterna. Maken skivade dem, la i ugnsform med lite riven god ost över. Blev goda “biffar”. Enkelt och väldigt gott, tyckte vi!

 2. Min standardblandning för en syrad rotsaksblandning är 1/3 kålrötter, i tunna stavar, med två-tredjedelar morötter samt andra ej färgande ätbara rötter även lök/vitlök är min standardblandning – Då kanske har ni kvar för lite kålrot –

  Rotsaker ska förvaras med plastsäck över, men viktig att luft kan ventileras, fukten ska pysa ut bara lite.

 3. Hej!

  Du bjuder på mycket intressant och rolig läsning!

  Vore superkul om du ville skriva ett inlägg om förvaring av alla era grödor. Jag har läst en del på nätet och i böcker men hittar inget “SÅ HÄR GÖR DU”. Ex i jordkällare.

 4. Mini-odlaren: kanske inte berättar precis hur du ska göra men jag skrev ett inlägg om hur vi förvarar skörden. Vad har du för förutsättningar?

 5. Inger: vi kör med plastsäckar. Äpplen vågar jag inte stoppa ner i källaren med resten av skörden. Etengasen de ger ifrån sig kan sätta i gång nedbrytningen av grönsakerna.

  Tack för tipset för kålrötterna. Det ska vi pröva.

Kommentarer inaktiverade.