stordådshelg

 

Vi har uträttat stordåd. Odlingsbäddarna i den större åkern är uppmätta och utmärkta med träpinnar. Det visade sig att jag glädjemätt i höstas. Det saknades några meter både på längden och tvären. IMG_7147 

Och vi har planterat om alla tomater och chiliplantor i större krukor. Allihop har fått flytta ut i växthuset, det är nästan lite ödsligt inne i fönstren.

IMG_7193

IMG_7160

Och sått nytt.

IMG_7225

Och byggt färdigt grishuset. Om knappt en månad flyttar fyra linderödsnassar in.

IMG_7220

 

Och sågat upp en ny hönslucka, bytt däck på bilen, lagt en ny tvåkubikskompost, grävt om förra årets, flyttat undan gammalt ensilage från förra årets grishage, bjudit på kaffe, roat barn och svettats i högsommarvärmen.

6 reaktioner på ”stordådshelg

  1. Man hinner mycket nu när vädret är på topp, här töjer vi på dygnets alla timmar. Man somnar ovaggad så att säga… spännande med de fyra nassarna, de får ett skönt krypin.

  2. Bra jobbat!
    Själv ligger jag mer eller mindre däckad av pollen och önskar att tomaterna inte växte så fort i fönstret för jag vet inte vad jag ska göra av dem. Planterar jag ut dem blir det väl frost skulle jag tro… 🙂

  3. Vågar ni sätta ut chilin redan? Här hos mig är det frostvarning de närmaste nätterna så jag lär vänta några veckor till.

  4. Vi har dem i växthuset. På nätterna lägger jag över en pressenning och på dagarna har jag haft fiberduk när det varit riktigt kallt. Och en rejäl byggfläkt. Det går en del energi men vi har inte riktigt något val.

Kommentarer inaktiverade.