Som man plöjer får man så

 

IMG_4894

Ikväll har jag fortsatt bryta ogräsvall. Med lite teknik börjar det gå riktigt bra att lägga ogrässvålen under jord, även om det inte blir särskilt djupt. Att köra tvåhjulstraktor är en konst. Som ni ser på bilden kör jag med högerhjulet lite längre in än vänsterhjulet. Då kan det gå i den tidigare plogfåran. Början av augusti är en lite okonventionell tid att plöja men jag är rädd att inte hinna färdigt allt innan vintern om jag inte börjar nu. Jag har svårt att bestämma mig för om jag ska fräsa det plöjda nu i höst, till våren eller nöja mig med harvning.

IMG_4886

5 reaktioner på ”Som man plöjer får man så

 1. Egentligen är det ju en ypperlig tid att plöja!
  Bara harva på som fasen så tar du ju kål på grös och fröogräset som spirar.

  Väldigt trevlig blogg du har förresten gillar den skarpt!

  1. Kanske det. Men första frosten är tre-fyra veckor bort här i norr så jag tror inte det är så mycket som hinner gro.

   Och tack det samma! Jag har läst en hel del av ditt arkiv bakåt och det ser ut som vi har en hel del gemensamma intressen och bekymmer… 😉

 2. Att plöja är verkligen härligt – så länge motorn fungerar. Det gör den inte längre. Jag hoppas att grisarna kan ta vid där mekaniken gav upp.

  Tack – och tack det samma!

Kommentarer inaktiverade.