Skördetid

IMG_9638

 

 

 

 

Nu är skördesäsongen igång på allvar. Hur det har gått? Både bra och dåligt. Det har varit torrt, blött och kallt. Skörden blir inte alls vad den kunde blivit. Men vi lärt oss en hel del och utvecklats mycket. Vi arbetar mer rationellt och planmässigt i år än tidigare. Den odlade ytan är större men mer välskött.

IMG_9637

Förutom i gårdsbutiken säljer vi grönsaker till två restauranger – Älvtåets Gröna och Granö Beckasin. Om vi ska öka omsättningen tror vi det är en förutsättning. Gårdsbutiken kan utvecklas men har en ganska naturligt begränsad marknad. De nya kunderna har lärt oss mycket. Det blir än viktigare att hålla hög kvalitet på våra produkter och vi måste hitta sätt att hålla ett brett utbud under en längre tid.

 

 

IMG_9628

Inför kommande kallsommrar ska vi bli bättre på använda fiberduk, nät och låga tunnlar. Jag tror att vi med små medel kan göra stora vinster.

 

 

 

IMG_9645 IMG_9642 IMG_9641

2 reaktioner på ”Skördetid

  1. Det här är så inspirerande! Funderar på ifall jag borde göra det här till nästa säsong. Ska ta och plöja igenom bloggen för inspiration nu 🙂 tack

  2. Det är heeeeelt fantastiskt det ni gör !!!! Så otroligt roligt med nya inlägg igen! Man blir så peppad! När tror du ni börjar sälja kålrabbi?

Kommentarer inaktiverade.