skenet bedrar

IMG_8521

Vi är långt ifrån självförsörjande. Dagens middag kan fungera som ett illustrativt exempel. Visserligen har vi odlat kålen och syrat den, använt vår egen potatis och stoppat korven full med våra egna grisar men både smöret vi stekte i och saltet i surkålen är köpta på affären.

6 reaktioner på ”skenet bedrar

  1. Ser verkligen gott ut och salt, det är väl ganska så svårt att inte köpa i Sverige? Vad smöret anbelangar så kan man ju inte ha allt. Ni har valt grisar, då går mjölkdjur bort liksom.

    1. Ja. I åtminstone här på östkusten är salt lite besvärligt att framställa själv… Men västkustborna har inga ursäkter. 😉

  2. Det är väl inte så långt ifrån självförsörjande! Bra jobbat, kan ju vara bra att köpa något eftersom en del vill ha lönearbete och trivs i lägenhet i stan…Stadsbor kan ofta göra ett förvånansvärt litet ekologiskt fotavtryck för de behöver inte resa långt, använder kollektivtrafik och har ofta inte så stor bostad att värma upp. Alla kan bidra på sitt sätt

  3. Ha ha det var det roligaste. Tycker verkligen att du måste börja göra eget salt annars går ju helt tanken om att vara självförsörjande om intet. (Jo jag skojar) Vilken fin och informativ blogg du har, verkligen inspirerande.

Kommentarer inaktiverade.