Så satte vi priserna

IMG_8065

Vi har funderat mycket på prissättning och paketering av våra grönsaker. Första helgen vi hade öppet i gårdsbutiken körde vi med kilopriser på nästan allt och försökte lägga oss ungefär på samma nivå som ekogrönsaker kostar i affären. Vi får inte kalla våra grönsaker för “ekologiska” eftersom vi inte är certifierade men jag tror de flest av våra kunder liter på att vi använder sunt förnuft när vi odlar. Den prissättningen resulterade i att många köpte ganska små mängder och att många blev förvånade över hur billigt det blev. Kanske beror det på att livsmedelsaffärens grönsaker är färdigförpackade och att folk därför har svårt att bedöma ett kilopris.

Andra helgen vi hade öppet hade vi övergått till styckepriser på allt utom rovor, potatis och broccoli. Tomater, ärtor och bönor packade vi i påsar med ett fast pris. Vi slapp väga så mycket vid betalningen och jag tror våra kunder kände sig tryggare med vad det de plockade på sig skulle kosta i slutändan.

Innan vi öppnade för säsongen var jag ganska orolig för att våra priser skulle uppfattas som höga. Visst har någon rynkat på näsan när de sett vad vi tar för nypotatisen men över lag tycks de förstå och värdesätta vad vi säljer. Det glädjer mig.