Vi har haft höns i tre år men inte förrän nu har det blivit läge att äta upp någon av dem. Idag fick jag hjälp av en god vän som visade mig hur de ska tas ur. Här är resterna av kvällen coq au vin.
Under 2015 kommer vi föda upp en tjugotal tuppar för slakt. Jag ser fram emot att slakta dem.
Vår juldagsmiddag blev tre av de egna tupparna. Vi har fortfarande två tuppar för mycket i hönsgården. Tycker fortfarande att det bjuder emot att ”ta bort” egna djur, samtidigt som det är helt nödvändigt och ett bra alternativ, eftersom vi ändå är ”köttätare”. Har du något bra recept att dela? Tycker att anrättningen blev lite väl torr (köttet är mer kompakt än köpekycklingarna som vi vant oss med). God fortsättning på 2015! Ser fram emot spännande ”självhushållartips och läsning”.
Nej, jag har tyvärr inte hunnit hitta några favoritrecept än. God fortsättning.
Jeg vil gjerne høre mer om hvordan man går fram, alle detaljer, fra levende dyr til middagsbordet.
Hej! Vad är det för ras på tupparna? Vi funderar nämligen också på att köpa tuppar för slakt men vill helst ha en lantras.
Det känns sinnessjukt och sadistiskt att ”se fram emot” att slakta sina djur. Det är ju oftast ett nödvändigt ont som för de allra flesta tar emot. Du kanske ska göra en utredning.