Odlingsplanering 2: kulturerna

När vi beslutat vilka sorter som ska odlas är nästa steg att bestämma var och när. Alla våra bäddar har ett ID (t.ex. “L08” eller “Å13”).  ID i tabellen nedan (t.ex. “GL/C v20@L08”) skriver vi ut på etiketter som klistras på brätten och krukor.

Bäddmeter förklarar väl sig självt och nyttjandegrad anger hur stor del av den akutella bädden som denna kultur ska fylla.

Vecka i jorden anger vecka då sådd eller utplantering ska ske. I år har jag valt att helt arbeta med veckonummer. Det gör matematiken mycket enklare (ut vecka 25 och 5 veckor förkultur ska sås vecka 25-5=20).

Vi odlar både hos oss och hos min kompanjon jakob. För att förenkla arbetat har jag försökt att arbeten hos oss sker på veckor med udda nummer och arbeten hos Jakob under veckor med jämna. Det innebär att en del kompromisser med optimala tider ur växtens perspektiv men jag tror vi har igen det om arbetet flyter på bättre.

ID
Sort
Art
Plats
bäddmeter (nyttjandegrad) vecka i jorden
GL/C v20@L08
Centuarion
Gul lök
L08
DS 25 100% 20
GL/C v20@L09
Centuarion
Gul lök
L09
DS 25 100% 20
GL/C v20@L10
Centuarion
Gul lök
L10
DS 25 100% 20
RL/RL v20@L12
Red Light
Röd lök
L12
DS 25 100% 20
GB/B v25@L04
Boldor
Gulbeta
L04
FK 25 100% 25
GB/B v25@L06
Boldor-ds
Gulbeta
L06
DS 25 100% 25
MG/BL v25@L07
Bright Lights
Mangold
L07
FK 12,5 50% 25
MG/BL v31@L07
Bright Lights
Mangold
L07
FK 12,5 50% 31
RB/A v25@L02
Action
Rödbeta
L02
FK 25 100% 25
RB/A v25@L05
Action-ds
Rödbeta
L05
DS 25 100% 25
RB/C v25@L03
Cylindra
Rödbeta
L03
FK 25 100% 25
S/P v21@L00
Palco F.1
Spenat
L00
DS 25 100% 21
S/P v21@L01
Palco F.1
Spenat
L01
DS 25 100% 21
S/P v29@L00
Palco F.1
Spenat
L00
DS 25 100% 29
S/P v30@L01
Palco F.1
Spenat
L01
DS 12,5 50% 30
S/P v31@L01
Palco F.1
Spenat
L01
DS 12,5 50% 31
M/B v21@L13
Bolero
Morot
L13
DS 24 100% 21
M/B v21@L14
Bolero
Morot
L14
DS 24 100% 21
M/B v23@L16
Bolero
Morot
L16
DS 23 100% 23
M/B v23@L17
Bolero
Morot
L17
DS 22 100% 23
M/PH v23@L19
Purple Haze
Morot
L19
DS 21 100% 23
M/RB v21@L15
Rainbow
Morot
L15
DS 23 100% 21
M/RB v23@L18
Rainbow
Morot
L18
DS 22 100% 23
BK/O v24@Å08
Opaal RZ
Blomkål
Å08
FK 23 100% 24
BK/O v26@Å18
Opaal RZ
Blomkål
Å18
FK 23 100% 26
B/L v24@Å03
Lord
Broccoli
Å03
FK 23 100% 24
B/L v26@Å19
Lord
Broccoli
Å19
FK 23 100% 26
B/L v28@Å20
Lord
Broccoli
Å20
FK 23 100% 28
B/L v30@Å21
Lord
Broccoli
Å21
FK 23 100% 30
GK/WW v26@Å13
Westland Winter
Grönkål
Å13
FK 26 113% 26
KR/B v26@Å07
Blaril
Kålrabbi
Å07
FK 11,5 50% 26
KR/S v26@Å07
Superschmelz
Kålrabbi
Å07
FK 11,5 50% 26
KR/V v24@Å02
Vige
Kålrot
Å02
DS 23 100% 24
PC/JC v30@Å17
Joy Choy
Pak Choy
Å17
FK 11,5 50% 30
PC/JC v32@Å17
Joy Choy
Pak Choy
Å17
FK 11,5 50% 32
PK/N v26@Å15
Nero di Toscana
Palmkål
Å15
FK 11,5 50% 26
PPK/R v26@Å15
Redbor F.1
Purpurkål
Å15
FK 11,5 50% 26
R v26@Å16
Ruccola
Ruccoa
Å16
DS 6 26% 26
R v28@Å16
Ruccola
Ruccoa
Å16
DS 6 26% 28
R v30@Å16
Ruccola
Ruccoa
Å16
DS 6 26% 30
R v32@Å16
Ruccola
Ruccoa
Å16
DS 6 26% 32
RI/M v26@Å17
Rädismix
Rädisa
Å17
DS 7,5 33% 26
RI/M v28@Å17
Rädismix
Rädisa
Å17
DS 7,5 33% 28
RI/M v30@Å17
Rädismix
Rädisa
Å17
DS 7,5 33% 30
RK/I v26@Å09
Integro
Rödkål
Å09
FK 23 100% 26
RK/I v24@Å10
Integro
Rödkål
Å10
FK 23 100% 24
SK/C v26@Å06
Caraflex
Spetskål
Å06
FK 11,5 50% 26
SK/F v24@Å06
Filderkraut
Spetskål
Å06
FK 11,5 50% 24
SR v24@Å01
Svedjerova
Svedjerova
Å01
DS 7,5 33% 24
SR v26@Å01
Svedjerova
Svedjerova
Å01
DS 7,5 33% 26
SR v28@Å01
Svedjerova
Svedjerova
Å01
DS 7,5 33% 28
VK/C v24@Å04
Castello
Vitkål
Å04
FK 23 100% 24
VK/C v24@Å05
Castello
Vitkål
Å05
FK 23 100% 24
VK/C v26@Å11
Castello
Vitkål
Å11
FK 23 100% 26
VK/C v26@Å12
Castello
Vitkål
Å12
FK 23 100% 26
VK/C v26@Å14
Castello
Vitkål
Å14
FK 23 100% 26
S/A v25@L27
Ambasador
Squash
L27
FK 17 100% 25
S/G v25@L28
Gold Rush
Squash
L28
FK 17 100% 25
VS/R v25@L31
Rondini
Vintersquash
L31
FK 15 94% 25
VS/UK v25@L29
Uchiki Kuri
Vintersquash
L29
FK 16 100% 25
D/S v29@L20
Superdukat
Dill
L20
DS 5 24% 29
D/S v27@L20
Superdukat
Dill
L20
DS 5 24% 27
D/S v25@L20
Superdukat
Dill
L20
DS 5 24% 25
D/S v23@L20
Superdukat
Dill
L20
DS 5 24% 23
BB/W v21@L21
Witkiem
Bondböna
L21
DS 21 105% 21
BB/M v25@L23
Maxi
Brytböna
L23
FK 20 105% 25
BSB/N v25@L24
Nassau
Brytskärböna
L24
FK 19 100% 25
Ä/SH v27@L26
Sweet Horizon
Sockerärt
L26
DS 9 50% 27
Ä/RS v27@L26
Reuzensuiker
Sockerärt
L26
DS 9 50% 27
Ä/SH v23@L22
Sweet Horizon
Sockerärt
L22
DS 10 50% 23
Ä/RS v23@L22
Reuzensuiker
Sockerärt
L22
DS 10 50% 23
VB/R v25@L25
Rocdor
Vaxböna
L25
FK 18 100% 25
S/MdV v24@Å22
Maravilla de Vera
Sallad
Å22
FK 7,5 33% 24
S/R v24@Å22
Redial
Sallad
Å22
FK 7,5 33% 24
S/T v24@Å22
Tourbillon
Sallad
Å22
FK 7,5 33% 24
S/CdM v26@Å23
Craquerelle Du M
Sallad
Å23
FK 7,5 33% 26
S/E v26@Å23
Expertise
Sallad
Å23
FK 7,5 33% 26
S/MdV v26@Å23
Maravilla de Vera
Sallad
Å23
FK 7,5 33% 26
S/CdM v28@Å24
Craquerelle Du M
Sallad
Å24
FK 7,5 33% 28
S/MdV v28@Å24
Maravilla de Vera
Sallad
Å24
FK 7,5 33% 28
S/T v28@Å24
Tourbillon
Sallad
Å24
FK 7,5 33% 28
S/E v28@Å25
Expertise
Sallad
Å25
FK 7,5 33% 28
S/R v28@Å25
Redial
Sallad
Å25
FK 7,5 33% 28
S/MdV v28@Å25
Maravilla de Vera
Sallad
Å25
FK 7,5 33% 28
S/CdM v30@Å26
Craquerelle Du M
Sallad
Å26
FK 15 65% 30
S/MdV v30@Å26
Maravilla de Vera
Sallad
Å26
FK 7,5 33% 30
S/CdM v32@Å27
Craquerelle Du M
Sallad
Å27
FK 7,5 33% 32
S/MdV v32@Å27
Maravilla de Vera
Sallad
Å27
FK 15 65% 32
T/B v23@V02 Bartelly F.1 Tomat
V02
FK 10 67% 23
T/C v23@V02 Cheramy F.1 Tomat
V02
FK 5 33% 23
T/E v23@V03 Ebeno Tomat
V03
FK 5 33% 23
T/M v23@V04 Matina Tomat
V04
FK 15 100% 23
T/P v23@V03 Petula Tomat
V03
FK 10 67% 23
G/K v23@V01 Kalunga F.1 Gurka
V01
FK 15 100% 23
S/P v35@V01
Palco F.1
Spenat
V01
DS 15 100% 35
VS/V v35@V02
Vit
Vintersallad
V02
DS 5 33% 35
VS/V v37@V02
Vit
Vintersallad
V02
DS 5 33% 37
VS/V v39@V02
Vit
Vintersallad
V02
DS 5 33% 39
AK/BL v35@V03
Blandad asiatisk kål
V03
DS 5 33% 35
AK/BL v37@V03
Blandad asiatisk kål
V03
DS 5 33% 37
AK/BL v39@V03
Blandad asiatisk kål
V03
DS 5 33% 39

En reaktion på ”Odlingsplanering 2: kulturerna

  1. Imponerad över hur välordnade ni är. Min egen bristande organisationsförmåga är ett av de främsta skälen till att jag satsar på perenner. Har du räknat något på hur mycket el det går till växthusvärmen? Jag är på gång att flytta ut min chili nu men utetemperaturen och elkostnaden avskräcker.

Kommentarer inaktiverade.