Man ska ha husvagn

 

Vi har blitt med husvagn. Eller snarare våra höns har blivit det.

IMG_8378

 

Om inte min kompanjon Jakob tycker annorlunda flyttar våra höns in i den här flotta vagnen till våren. Under barmarkssäsongen drar vi ut den på vallen och stänger in hönsen med elnät. På vintern rullar vi in den i växthuset. Hönorna tycker inte om snö men om vi slänger in lite halm i växthuset kommer de nog vilja gå ut och motionera.

6 reaktioner på ”Man ska ha husvagn

  1. Jag har också funderat på husvagn till hönsen, för att kunna flytta runt dem lite mer (både till vår och deras glädje). Ska bli intressant att läsa hur ni inreder husvagnen och hur det fungerar i övrigt. Betyder kanske också att ni fick husvagnen till bra pris?!?

  2. Älskar såna här göra om projekt och idéer! Blir jättesugen själv fast jag bor i lägenhet, får ta och spara det här för senare.
    Hur har ni tänkt att göra med städningen? Går det att såga upp egna luckor tex. och hur länge räknar ni med att använda den?

    1. Jag tror att vi kommer lägga en plastmatta eller liknande på golvet och rejält uppvikt på väggarna. Då slipper vi ha strö som ligger an direkt mot i alla fall.

  3. Hej! Har funderat på ett liknande projekt, men kom inte på någon vettig lösning för ventilationen när snön ligger över växthustaket. Har du förslag på något?

    1. Vårt växthus är ju rejält stort – 10x30meter och 3 meter högt. Ventilationen (i den mån det behövs förutom springor) sker i gavlarna.

Kommentarer inaktiverade.