kompostförsök

 

Ett av mina första inlägg här på bloggen handlade om min dåvarande kompost. Den fungerade bra men sedan jag växte ur den har det liksom aldrig riktigt fungerat. Jag skäms för att säga det men mina komposter har varit ganska bedrövliga högar. Ogräsbemängda och utspridda. Nu hoppas jag att vi har hittat ett system som kan fungera. Vi använder IBC-tankar med ett vednät inuti. Tankarna kan stå där de behövs – till exempel utanför hönshuset och vid sköljstationen. När de är fyllda kan vi flytta ihop dem med traktor. Över vintern kan de stå i växthuset så de inte bottenfryser. Det gäller att hålla ordning på fukten och vi får experimentera med om det är bäst att ställa ihop flera bingar eller täcka dem med presenning.

En reaktion på ”kompostförsök

  1. Förbättringsförslag – ha papp mellan galler och nätet då torkar spånet mindre och helst en frigolitskiva överst som lyfts upp när du fyller på eller då den sedan ska tina. Bra att ympa såna gödselcontainer med lite matjord så det blir bredare bakteriekultur. Vattna upp det rel torra ströet på våren med varm vatten så händer det snabbare.
    Ni kan gärna räkna med alternativkostnad för sågspån, – det finns hampaströ på GrGå Den bryts ner mycket fortare än spån, och suger bra!

Kommentarer inaktiverade.