Kassaappraten

IMG_8067

Efter några veckors gårdsbutikförsäljning förstår jag varför man uppfann snabbköpskassor. Att väga, packa och ta betalt på ett hyfsat rationellt sätt kräver lite eftertanke. Efter att ha prövat lite olika lösningar känns det som att vi hittat något som duger nu.

Den stora vågen använder vi för att väga rovor, potatis och broccoli. Den  hittade jagn på en loppis för femhundra kronor och det blev en rejäl uppgradering jämfört med de hushållsvågar jag använt tidigare. Går till tjugo kilo, har en rejäl plats att lägga varorna på och visaren darrar inte fram och tillbaka som på mindre vågar. Snygg är den också.

På väggen har jag skruvat upp en ipad. Vi använder IZettle för kortbetalningar. Det är enkel kortläsare och en app till surfplattor. Både android och ipad stöds men den senare är betydligt mer användarvänlig. Samma app som hanterar kortköpen kan även registrera kontantbetalningar. Det gör bokföringen enkel och vi har bra koll på försäljningsvolymerna för våra olika grönsaker.

På hyllan står vårt lilla kassaskrin.

4 reaktioner på ”Kassaappraten

  1. Hej! Vi har en gårdsbutik här i Gränna, som drivs av en familj med bondgård (Finns fler i trakterna, men denna är populärast och har störstörst utbud)
    Den är obemannad, och priserna står i antingen kilo eller styckpris på en griffeltavla. Det finns en våg och en låda att lägga pengar i, och en liten skål med växelpengar. Butiken är öppen varje dag 10-18, och fylls på allteftersom. Funkar prima!!

    1. Vi håller ganska höga priser och då är det viktigt att kvaliteten är på topp. Jag är lite osäker på om vi skulle kunna hålla samma kvalitet om vi sålde i “låda”. Det är svårt att veta hur länge grönsakerna blir liggande innan de säljs. Men det tål att tänkas på

Kommentarer inaktiverade.