Hur går det?

IMG_2105

Hur går det, undrar Jenny. Ganska bra om jag får lov att säga det själv.  Våra plantor har överlevt och växt sig fina, vi följer vår planering och ligger i skrivande stund nästan lite före. Jag tror att vi har passerat arbetstoppen i och med den här veckan och nu övergår vi till underhåll – lite plantering, ogräsrensning och spruta Turex på kålen. Det är en enorm tillfredställelse att lyckas göra vad det vi bestämt och känna att vi har kontroll över situationen.

IMG_2021

Visst finns det saker att förbättra – särskilt vattenfrågan. Bevattning av plantorna tycker vi fortfarande är struligt. Antingen är de för torra och fröna gror inte eller så råkar vi spola bort både jord och frön när vi vattnar. Och på friland kom vi igång för sent med bevattningen så morotsfröna tog ganska lång tid på sig att gro. Första omgången spenaten får vi nog fräsa ner igen på grund av dålig uppkomst. Till råga på allt sina källan just när vi planterat ut trehundra plantor i växthusets mycket torra jord. Därför har vi kört femtom kubikmeter i IBC-tankar från storsjön till odlingarna. Det är en krislösning som fungerat men snart har vi förhoppningsvis nästan obegränsat med vatten från en tjärn uppe på berget.

IMG_0262

 

En reaktion på ”Hur går det?

  1. Oj, låter otroligt tufft med vattenbrist! Kan man odla alls under sådana förhållanden är det nog inte mycket som kan stoppa en. ? Vattnar ni med vattenspridare? Vad har ni för varianter? Allan har blivit bevattningsnörd och vill gärna jämföra, för att se om ni har några intressanta tips. ?

Kommentarer inaktiverade.