hönsslakt

IMG_6951

Idag  tog jag bort fyra bruna lohman. De tillhörde den grupp på tio hönor som vi började med för lite drygt två år år sedan. De har värpt dåligt ganska länge men det som fick droppen att rinna över var att de lade sig till med ovanan att sova i redena. Sova och bajsa. Det gjorde att en del ägg blev skitiga. Det är också stor skillnad i temperament mellan dem och våra hedemorahönor. Hedemororna sitter och filosoferar under en buske medan industrihybriderna far runt som osaliga andar – stjäl mat ur handen på ungen, går in i bostadshuset, är allmänt i vägen. Det är en lättnad att vara av med dem.

 

2 reaktioner på ”hönsslakt

  1. Känns jobbigt innan men skönt efteråt! Jag slaktade en tupp i helgen och var lite osäker på metod. Den var ganska stor (hälften Orpington) så att dänga huvet i kubben kändes inte säkert. Jag tog ett hammarskaft och slog i stället och den somnade direkt. Ser att du har yxa, har hört att de avblodas bättre om huvet får sitta kvar och pulsådrarna skärs av. Hur blev det med hönorna? Fint kött?

    1. Jag skäms att säga det men vi åt inte upp dem. Jag känner mig också osäker. Svingade dem lite fram och tillbaka och slog sedan i en sten. Känns lite oproffsigt. En av dem tror jag dog direkt av bedövningen.

Kommentarer inaktiverade.