Hemma hos

IMG_5019

För snart fyra år sedan började vi bygga om köket. Snart är vi färdiga. När vi kom till huset låg det plastmatta på golvet, taket var gipsat och väggarna tapetserade. Under plastmattan låg det gamla trägolvet kvar. Vi har byggt en ny trossbotten och ny isoleringen. Det ursprungliga trägolvet var ganska illa åtgånget men en hel del kunde vi faktiskt lägga tillbaka. Det som saknades kompleterade vi med ett annat begagnat trägolv.

Det var höst när vi lade in golvet och det syns ganska tydligt. Så fort det blir torrare framåt vintern blir det ganska stora springor.

IMG_9285

Väggarna har vi klätt med pärlspontspanel. Vi hade egentligen tänkt tapetsera men insåg att det skulle bli mycket jobb ändå att få en jämn yta att limma tapeten på. Då kändes det enklare att spika panel direkt. Väggar och snickerier är målade med linoljefärg. Listerna är köpta hos Englunds trä i Vännäs.

IMG_9239

 

Vi har tagit upp en nygammal dörr mellan köket och kammaren. På så vis har vi fått “rundgång” på bottenvåningen.

IMG_9245

 

När vi flyttade in satt det skåp från sextiotalet i köket. Vi valde efter mycket velande att sälja dem och platsbygga egen inredning. Det har blivit ganska vint. Och ganska fint. Underskåpet längst till höger döljer diskmaskinen.

IMG_9290

Det gamla kylskåpet fick vara kvar tills vidare. Det är målat i samma färg som väggen. Vi ruggade upp ytan med sandpapper och målade med linoljefärg. Till höger om kylskåpet är skafferiet. Det är vänt mot norr och där tar vi in luft via en väggventil.

IMG_9300

Kökspannan från sextiotalet är kvar på sitt gamla läge. Spisen och ugnen är nya från IKEA men passar fint ihop med pannan.

Till vänster om den har vi monterat en ackumulatortank. Jag brukar skämta till det och säga att vi har bygns minsta pannrum – 0,6 kvadratmeter. Fem små termometrar visar temperturen i tankens över och nederdel samt hur laddningen fungerar. Observera matchningen termometer – väggklocka ovanför dörren.

 

IMG_9259

 

IMG_9316

8 reaktioner på ”Hemma hos

  1. Kul att se en snyggt inpassad ackumulatortank! Helt annat än den vi hade i mitt barndomshem. Tummen upp för matchning med klockan dessutom. Detaljer gör mycket. 🙂

  2. Vad fint! Och såklart måste man ha rundgång när man har barn. Är den där snygga spisen verkligen från ikea? Vad heter den?

Kommentarer inaktiverade.