första sådden

IMG_8753

Förra veckan sådde vi årets första fröer. Först ut är Chili, paprika och några tomatplantor. I år drar vi upp plantor i Jakobs källare. Tidigare år har jag fyllt fönstren hemma hos oss med krukor, brätten och fat. I källaren finns mer plats men mindre dagsljus. Det kompenserar vi med mängder av lysrör.

5 reaktioner på ”första sådden

 1. Hej och tack för en inspirerande blogg!

  Jag och familjen min flyttade till ett lantställe i höstas och nu äntligen fick jag börja sätta de första fröna. Vintern har gått till att lusläsa Lena Israelssons grymma bok om köksträdgården och gjorde därefter en beställning hos Runåbergs. Det ska byggas staket, hönshus och hönsgård, kompost och odlingslådor, sättas bärbuskar och fruktträd, grävas och stå i. Det ska bli så härligt!

  Ert utflyttarbrev var väldigt fint, det gav ytterligare kraft att det är fler som tänker som oss. Bodde vi närmare skulle jag bjuda in mig själv på studiebesök hos er!
  Lycka till med era nutida och framtida projekt! Jag hejar på er!
  /Malin

 2. All fiberduk jag köpte förra året är nu superskör och oanvändbar. Har letat efter nån i bättre kvalitet, och har för mig jag har läst nåt om det här hos dig, känns det bekant?

  1. Ja. Vi köpte fiberduk från Lindbloms frö förra året. Den är mycket bättre än den enklare (konsument)duk jag använt tidigare. Den har inte alls blivit skör av solen men den går sönder om den kommer emot något vasst. I år kommer vi även använda insektsnät från lindbloms på exempelvis kålen. Den ger på gott och ont mindre temperaturökning. Jag hoppas att den håller bättre. Men trots allt: lindbloms rekomenderas om du behöver fiberduk.

 3. Hej!

  Vi bor i Sörmland och tänkte också prova på det här med gårdsbutik i sommar. Min man bad mig att fråga dig om ni använde er av kassaregister i somras eller hur ni gick till väga? Om du vill dela med dig förstås.

  Det är jättekul att läsa i din blogg och jag blev mycket positivt överraskad att hitta ert utflyttarbrev i Åter!

  1. Nej. Vi använde oss inte av kassaregister. Om man säljer (kontant+kort) för mindre än fyra prisbasbelopp krävs det inte. Vi har tagit kortbetalningar med iZettle. Fungerade verkligen jättesmidigt och rekommenderas.

Kommentarer inaktiverade.