den grymtande höstacken

IMG_6095

Nu har jag rensat ur växthuset för hösten. I köket står många kilo tomater i hela spektrumet från grönt till rött och i hönshuset har jag hängt upp några plantor som hade extra mycket frukt. Tiden får utvisa om de mognar där.

Nu ska växthuset få bli hem till grisarna någon månad. Sidorna har jag rullat upp och gavlarna har jag stängslat bort.

IMG_6132

 

I växthuset har jag slängt in en rejäl hög hö från sommarens hässjning. Det föll nassarna i smaken och de bestämde sig genast för att flytta hemifrån sitt gamla lilla grishus. Några grymtningar och en liten bit skinka är allt som avslöjar att två bjässar har gått och lagt sig under höet för att sova.

IMG_6125

Jag hoppas de ska hjälpa mig rensa upp i röran där inne, böka ner höet och gödsla.

Inspiration fick jag från Bondjäntan och hennes glädjehus där hon odlar tomater på sommaren och hyser hönor på vintern.

4 reaktioner på ”den grymtande höstacken

  1. Det där skulle våra grisar också gilla! Men berätta mer om växthuset … det ser ut som ett sånt jag vill ha men inte har vågat skaffa. Klarar det snön och kylan i Norrlands inland eller tar du ner plasten inför vintern? Hur stort är det och var köpt? Nöjd eller inte nöjd?

  2. Det är ungefär 4×8 meter och jag är mycket nöjd. Det är första vintern nu som kommer som jag haft uppe det som växthus men förra vintern hade jag det uppställt med en pressenning istället för växthusplasten och använde det som carport. Det klarade vintern bra men jag gick och skakade av snön ibland så det låg aldrig mer än kanske 25 cm. Jag köpte det begagnat av någon som odlat majs i Tärnaby. Plasten är ny och kostade ungefär 1500. Stommen betalade jag 4000:- för.

Kommentarer inaktiverade.