Chili

IMG_7757

 

Idag planterade vi om några Chiliplantor som fått stå kvar i lite för små krukor. Nu står nästan fyrtio ståtliga plantor i växthuset i rejäla krukor med 7,5 liter jord. Nästan alla har börjat blomma och flera har redan frukt.

IMG_7774

Vi koncentrerar oss på fyra sorters i år.  Aji Blanco Cristal med 15 centimeter långa och kraftiga frukter. Den är fruktig och lite söt i smaken; Cayenne Long slim är ren riktig stark sort med dryga decimetern långa frukter. Hinkelhatz har frukter som påminner om kycklinghjärtan till formen. Också den är brännande stark.  Hot Portugal har gamla anor – kanske tog Columbus med sig frön tillbaka till europa. Frukterna är stora och lite skrynkliga. Fuktig och medelstark.

IMG_7777

 

 

5 reaktioner på ”Chili

  1. Det glömde jag skriva!Jag planterade om sex de plantorna också. De är fortfarande rätt små och jag är osäker på om de hinner ge någon frukt. Hur mår dina?

  2. De jag fick av dig har jag i mitt ouppvärmda växthus och de ser ungefär likadana ut som när jag fick dem. De kommer att få fortsätta sin existens inomhus. Kanske bär de frukt nån gång i oktober… Jag har en paprika som har gett frukt i samma fönster i år.

  3. Blommar alla sorterna samtidigt hos er? Jag odlar Espelette, en fransk sort med anor från 1500-talet som redan har gott om frukter. Habaneron blommar för fullt medan Hot Lemon precis har börjat sätta blomknoppar.

Kommentarer inaktiverade.