Äntligen ägg

IMG_8702

Nu äntligen börjar våra hönor producera lite ägg. Från att ha varit ungefär noll om dagen i flera månader får vi sju-åtta stycken. Kanske beror det på att ljuset börjat återvända. Kanske på att vi bytt foder. Vi har beställt en hel pall ekologiskt koncentrat. Det kostade ungefär tio kronor kilot. Hönsen får blanda fritt av det och brödsmulor. Det känns ganska dyrt – men än mycket dyrare att hålla höns som inte producerar alls!

4 reaktioner på ”Äntligen ägg

  1. Vi har faktiskt haft ägg hela vintern. Vi har Åsbohöns (9st). Årets hönor började lägga ägg, ungefär när de äldre minskade sitt äggläggande. Vi har inget tillskottsljus (men bor i Skåne), inte heller uppvärmt hus. De får gå ute fritt i trädgården, när vi är hemma (och har hittills hittat gräs). De får bara sädeskorn och resten diverse matrester (ibland solrosfrön). Köpte dyrt extrafoder första året, men det möglade efter ett halvår, så sen har jag inte köpt mer av det. Det är verkligen en fröjd att vara självförsörjande på ägg!

    1. Vi har sett stor skillnad när vi började med det nya fodret. På något sätt blir det inte så mycket matrester här hos oss. Och när vi har grisarna går det dit.

    1. Jo, visst hänger det ihop med årstiderna. Men jag vill gärna maximera avkastningen från djuren. Förutsatt förstås att mår bra och inte lider av det. Min känsla säger mig att hönor som mår bra oftast också värper bättre.

Kommentarer inaktiverade.