IMG_8973

Vårt växthus håller på att närma sig färdigställande. Jag tror det här var ett av mina sämsta köp någonsin. Vi gav tjugotusen för växthuset med ny plast. Ett helt nytt växthus av samma storlek kostar runt femtiotusen. Sen har vi lagt säkert tiotusen på sådant vi varit tvugna att komplettera. Stålwajrar, vantskruvar, en verkstad som tillverkade några beslag som saknades, osb-skivor till gavlarna, virke, skruv, skruv, skruv.  Det har tagit oändligt med tid. Både att plocka ner och att sätta upp. Det har blivit många speciallösningar.

Plasten har legat ihoprullad och vi har förutsatt att det var ett stort plaststycke som täckte hela huset. Idag upptäckte jag att vi haft fel. Plastens bredd täcker bara halva huset och vi måste alltså skarva plasten på något sätt vid nocken.

Å andra sidan har jag lärt mig massor. Jag är mycket bättre vän med vinkelslipen nu, jag har lärt mig programmera styrsystem, hur en vindrutetorkarmotor fungerar, och att M10 kan ha både 16 och 17 mm nyckelvidd. Jag har blivit bättre på att svetsa. Och vi har förhoppningsvis fått ett bra växthus och en rymlig arbetslokal.

 

IMG_8978

IMG_8977

3 reaktioner på ”

  1. skönt att du är positivt, trots detta misstag! Nytt o billigare kan vara rappligt efter kort tid. Men plastelände var värre när ni kämpar i kyla o blåst.

  2. Bra kämpat! En rejäl insats för miljön också (att återanvända)!!! Tack för att du ändå delar med dig även av “misstag”. Det är alltid lätt att falla för billiga lösningar, som kanske blir dyra med facit i hand. Men som du skriver, så har ni fått nya lite “dyrköpta” erfarenheter. Lycka till! Nu börjar väl ändå roligare delen av odlandet!?!

    1. Jag vet faktiskt inte om det är sommaren eller vintern som är roligast. Jag planerar redan för odlingsåret 2016…

Kommentarer inaktiverade.