IMG_7721

Squashen planteras och  en epok går i graven. Allt vi sått nu i vår är utplanterat och allt som skulle sås direkt i landen är sått. De arma squashplantorna har hunnit växa sig ganska stora och det kändes akut att få ut dem i landet. Väderprognosen har hotat med kalla nätter men det är en risk vi får ta.

IMG_7729

3 reaktioner på ”

  1. De är superkänsliga för frost, så ett tips är att täcka med något (fiberduk), tills frostrisken är över. Tråkigt annars om allt arbete blir förgäves.

  2. Jo, jag är lite orolig hur det ska gå för dem men jag har lagt fiber duk över dem. Eftersom de var så stora och rangliga var jag tvungen att sätta plastbågarna du ser på bilden för att de inte skulle blåsa sönder under duken.

  3. Har de växt till sig så pass fort skulle de kanske placerats utanför växthuset just när det blev stessigt varm inne, på ‘väntebänk’ på skuggsidan och med fiberduk över. Nåt att tänka på nästa år. Temperaturskillnaden max-min i växthuset stressar växter, och speciellt då det är varmt,i hög luftfuktighet växer de dubbelt fort, – det blir ju ett DRIVhus. Även om det ibland stannar av vid kyliga dagar o nätter.
    Blåsten nu är värre än kylan för sköra växter. Hoppas allt klarat kallnatten!

Kommentarer inaktiverade.