Vi hade verkligen inte tid att göra något av rabarbern i somras. Tack och lov frös svärmor in tjugo kilo när hon hälsade på. Igår kom jag mig för att koka rabarbermarmelad av en del av det. Så här direkt är den med vanilj godast men rabarber och ingefära blir fantastisk om den får stå till sig ett halvår.
3 reaktioner på ”uppskjutet tillvaratagande”
Kommentarer inaktiverade.
Jag har även gjort rabarber/kanel. Inte dumt alls.
Ingefära lät gott, det ska jag testa i sommar.
Rabarber och jordgubb är också en riktig hit här hemma, när jag lyckas hitta rätt burk vill säga…Är inte alls lika organiserad som du och skriver vad de innehåller, utan jag tänker alltid att ”äh, det kommer jag ihåg, man ser ju på den vad det är”. 😛
Detta slutar ovillkorligen med att varje gång en burk sylt ska öppnas blir vi fullkomligt överraskade och det kan ta ett par försök innan man hittar rätt. Tur att sylt är gott 😉
Ett av mina nyårslöften får alltså bli att alltid skriva utanpå burken vad det är som ligger i den.
God fortsättning // Alexandra
Det ska jag pröva nästa år när vi förhoppningsvis får bättre jordgubbsskörd än i år! Tack för tipset!