Växthuset är fyllt med tomater. En hel del inte särskilt vackra. De stora temperatursvängningarna gör att de spricker. Idag kokade vi ketchup på tio kilo tomater.
Ungen tyckte det var roligt att hjälpa till men att den köpta på flaska var mycket godare. Den innehåller ungefär 200g tomat per 100g frukt. Den jag gjort innehåller nästan ett halvkilo frukt per hekto. Konstigt.
Vad är det som fattas i din? Socker? Konserveringsmedel? ; ) Vad tyckte du om smaken?
Jag vet inte! Smaken är det inget fel på! Lite syrligare och lite mer smak än den köpta. Och liksom lite grövre i konsistensen. Inget konserveringsmedel varken i min eller i den köpta ekologiska.
Först och främst, tack för en inspirerande blogg! Får man snällt be om receptet tro?
Nja. Jag följde ungefär det här receptet: http://matgeek.se/2013/06/15/hemkokt-ketchup-ar-den-godaste-ketchupen/
Men uteslöt allt konstigt, hade vanligt socker och ingen vinäger.