Korvstoppning

IMG_6358

Om man har slaktat en gris, står med en stor plastpåse diffust fläskkött och har bestämt sig för att göra egen korv för första gången någonsin. Då är det inte så konstigt om man känner sig lite rådvill.

Men – ingen tvekan. Det är bara att rada upp alla köksassistenter man kan uppbåda på köksbänken, mala, mala, mala, blanda, röra, blanda. Kladda ner hela köket.

IMG_6381  IMG_6417

Sen gäller det att lyckas trä fjälstret på korvhornet. Det var inte så lätt. Tarmvred är bara förnamnet. Sen är det bara att sätta igång assistenten och pressa sin första korv full, vrida om och knyta ett snöre. Och så vidare hela himla kvällen.

IMG_6394

 

Och provsmaka förstås!

IMG_6452

Nu har vi frysen fylld av korv. Känns rejält.

IMG_6461

2 reaktioner på ”Korvstoppning

  1. Härligt! Gris har jag ännu inte haft. Men kanske det kunde vara idé eftersom vi får en hel del grönsaksputs över. Det är ju gott med lite fläsk emellanåt.

  2. Rekommenderas! Vår självförsörjningsgrad steg ganska många procentenheter när vi slaktade dem.

    Och förvandlade ganska mycket ovårdad gräsmatta till välbökat trädgårdsland. I det närmaste helt kvickrotsfritt, tror jag.

Kommentarer inaktiverade.