chiliskörd

IMG_8077

Vi har odlat mycket chili i år. Fyra sorter och en bra bit över tjugo plantor men försäljningen har gått lite trögare än vi väntat oss.

Nu försöker jag rädda vad som räddas kan. De här frukterna hänger i kökstaket på torkning och andra har jag prövat att mjölksyra. Nästa år får se till att bättre matcha tillgång och efterfrågan.

7 reaktioner på ”chiliskörd

  1. Använder ni mycket chili i matlagningen? Har själv inte känt behov av att odla chili. Byter ni ut någon krydda mot chili, eller…? Ser ut som att ni lyckats kanonbra med odlingen!

  2. Ska man ha den för sig själv och inte sälja den så fungerar det utmärkt att frysa in, de tinar på nolltid och är perfekt om man vill ha färsk chili i vinter. Har inte testat att frysa in hackad men det borde också fungera, är ju bättre utrymmesmässigt.

  3. Jag säger som Sara: frys in lite av chilin också! Smakerna bevaras bättre, likaså färgen. Jag har chili i en tät plastpåse (med zip-funktion) i frysen som odlades sommaren 2012 och som fortfarande funkar finfint, samt med klarröd färg.

  4. Instämmer med övriga talare – frys. Jag skär av stjälkändan på chilin innan jag fryser dem för att vara säker på att den inte börjat ruttna eller mögla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *