Korvstoppning

IMG_8484

 

Det är lite långt mellan inläggen nu i december. Vi har haft fullt upp med grisslakt, vedhantering, växthusbygge och heltidsarbete. Idag stoppade vi korv.

IMG_8508

 

I år använde vi fårfjälster. De är betydligt tunnare än de svinfjälster vi hade förra året och vårt korvhorn visade sig vara på tok för stort. Tack och lov gick det att lösa med en hammare, en rörtång och en rulle eltejp.

IMG_8517

 

I år hade vi lärt oss att krydda ordentligt och prövade några olika blandningar.

 

IMG_8519

Vi kokar korven redan nu så är det bara att steka på den när man tar ut den ur frysen.

IMG_8504

Med paprika i smeten behåller korven sin fina färg. Sedan i plastpåsar och in i frysen. Bättre snabbmat finns inte.

 

IMG_8505

2 reaktioner på ”Korvstoppning

  1. Vilket fantastiskt inlägg! Älskar sättet ni lever på, både du o Clara är enorma inspirationskällor till att leva mer o mer på eget o låta hantverket ta tid! Både i matlagning o odling. Helt fantastiskt!
    Har saknat inlägg så mycket, undrar ännu om du kan tänka dig lägga ut vilka sorters fröer ni använde i odlingen i somras, tror många i Västerbotten skulle vilja ha er kunskap o erfarenhet inför vårens fröinköp. Det är inte alldeles enkelt att veta vad som funkar i så hög zon, det skulle vara en fin julklapp till läsare från norr:-) !!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *